Translate

Zoeken in deze blog

zondag 17 februari 2013

Aliens: watjes of monsters?

☼☼☼/☼☼☼
  
romantisch:
de gemoedstoestand van mensen die op emotioneel en/of erotisch vlak wederzijdse geestverwantschap ervaren met elkaar
(Wikipedia)

In 2010 kwam de debuutfilm uit van regisseur en producer Gareth Edwards, Monsters. Deze film werd voor het nauwelijks voor te stellen zo lage budget van 15.000 dollar gemaakt. Een enorme prestatie, zeker wanneer je het resultaat ziet. Deze film doet niet onder voor menige  bioscoopfilm waar stevig in geïnvesteerd is.

Met slechts 1 camera werd deze SF road movie opgenomen in een documentaire- achtige stijl. Deze manier van werken heeft gevoelsmatig een sterk effect: een gevoel van continue spanning zonder dat er gevaar in beeld wordt gebracht en een gevoel alsof dat wat gebeurd realiteit is. Hoewel de titel van de film anders doet vermoeden, is dit gelukkig geen blockbuster vol met beelden van weerzinwekkende monsters.

De film draait om een jonge man en vrouw, die zich noodgedwongen door "geïnfecteerd gebied" moeten begeven om thuis te komen. De infectie van het gebied bestaat uit aliens, die in het grensgebied tussen De Verenigde Staten en Mexico leven, nadat een crash met een NASA vliegtuig heeft plaatsgevonden. De VS heeft haar grenzen door middel van een muur afgeschermd teneinde haar burgers te beschermen tegen de monsters, de (politieke) associatie met de Berlijnse en Israelische muur ligt voor de hand.... Gaandeweg ontstaan romantische ontwikkelingen tussen het jonge stel. Daar zijn ze niet de enigen in.Wanneer ze onverwacht oog in oog komen te staan met de monsters, blijken deze net als mensen (romantische) gevoelens te kennen... Een originele, verrassende en indrukwekkende film, zoals ze niet vaak gemaakt worden. Absoluut de moeite waard! Voor meer info zie: http://www.monstersfilm.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten