Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 23 januari 2013

2 x verliefd in 1 lichaam

☼☼☼☼☼

liefde:
diepe genegenheid voor, welgezindheid tot of toewijding voor een mens, dier, zaak of voorwerp 
(www.wikipedia.org)

ZielenGe-wél-dig. Een parel. Dat vind ik het allereerste boek van de bekende schrijfster Stephenie Meyer, getiteld Zielen (Engelse versie the Host). Wonderbaarlijk genoeg is dit young aldult boek veel  minder succesvol  geworden dan de Twilight serie, waar ze bekend mee is geworden.

Het boek Zielen vertelt een romantisch verhaal in een toekomst waarin de mens op aarde haar ziel dreigt te verliezen. Op aarde leven in de lichamen van een deel van de bevolking buitenaardse wezens, de zogenaamde zielen, zachtaardige parasietachtige wezens van circa 10 cm. welke zich vestigen in de hersenen. Zielen zijn één en al liefde. Zij willen de aarde dan ook redden van de agressie en vernietigingsdrang van de mens. Wanneer een buitenaardse ziel in het lichaam komt van een mens, verdwijnt de oorspronkelijke menselijke ziel en wordt het geheugen van de mens in kwestie gewist. Aan een fluoriserende iris in het oog is te zien dat een mens door een buitenaardse ziel wordt bewoond.
Een deel van de bevolking is nog niet overgenomen door zielen, deze mensen zijn gegroepeerd in het verzet en zijn op de vlucht voor de zielen. Melanie is een meisje wat al wel is ingenomen door een ziel, Wanda. De menselijke ziel van Melanie weigert echter haar lichaam te verlaten en ze blijft houden van haar liefde Jared en broertje Jamie. Het lukt Melanie zich aan te sluiten bij de verzetsgroep waar Jared en Jamie deel van uitmaken, al valt haar veel wantrouwen ten deel. Melanie draagt immers zichtbaar óók een buitenaardse ziel in zich en de mens kan niet geloven dat 2 zielen in 1 lichaam samen kunnen leven. Wanda voelt lichamelijk net als Melanie sterke liefde voor Jared en Jamie, doordat de herinneringen van het lichaam deze gevoelens omvatten. Dit is erg verwarrend en jaloersmakend voor Melanie. Geestelijk gaat Wanda echter gevoelen ontwikkelen voor Ian, een lid van de verzetgroep.

Naarmate de tijd verstrijk krijgen de twee zielen in Melanie respect voor elkaar en zoeken een vorm om beiden aangenaam te kunnen leven. Omdat innerlijke conflicten blijven bestaan in Melanie, besluit Wanda uiteindelijk haar grootste geheim prijs te geven aan de verzetsgroep: de onthulling hoe zij als buitenaardse ziel weer verwijderd kan worden uit het menselijk lichaam. Wanda laat zich vrijwillig verwijderen, zodat Melanie haar lichaam en geest weer 100% ter beschikking heeft. Door tussenkomst van Ian wordt Wanda echter gered en in een lichaam geplaatst van iemand die zich daar voor aanbiedt. Wanda blijft deel uitmaken van de verzetgroep, het lijkt er dan ook op dat buitenaardse- en aardse zielen toch vreedzaam kunnen samenleven.

Overigens wordt op dit moment gewerkt aan de verfilming van dit boek. Op 29 maart aanstaande gaat de film in Amerika in première. Ik ben erg benieuwd hoe dit verhaal er dan uit zal zien.... Voor meer informatie zie de website van de schrijfster zelf: 

www.stepheniemeyer.com
 http://www.bol.com/nl/p/zielen/1001004006423813/

1 opmerking:

  1. Hai Psyfi-girl,

    Ik zit nu middenin Zielen. En ik koers helemaal op je lijn. Het is in 1 woord geweldig.

    Dank voor de tip.

    Groet Sylvia x

    BeantwoordenVerwijderen