Translate

Zoeken in deze blog

zondag 27 januari 2013

Ra ra waar is dit?

☼☼☼☼

vervreemding:
gevoel van zich niet meer eĆ­gen voelen omdat men het idee heeft geen invloed te kunnen uitoefenen op de ontwikkelingen of omgeving
(eigen definitie)

















Dit weekend was ik in museum de Pont, in Tilburg. Hoewel ik kwam voor de tentoonstelling van Anish Kapoor, werd ik vooral verrast door werk van Hans de Wit, te zien in de tentoonstelling "In the On - Offs". De Wit is een kunstschilder die tien jaar geleden besloot verder te gaan als tekenaar. Iets van zijn achtergrond is nog te merken, zijn tekeningen zijn namelijk van een dusdanig groot formaat, dat ze de indruk wekken een schilderij te zijn. 

Opvallend in zijn stijl is het perspectief van zijn tekeningen, een klein dier als een pad word levensgroot en zoiets groots als een gebouw wordt een detail in de tekening. Hierdoor wordt het een raadsel in wat voor omgeving de tekening zich afspeelt en ontstaat een vervreemdend effect. In welke wereld zijn tekeningen zich afspelen is dan ook niet te zeggen, maar ze geven mij een buitenaards gevoel. Ze zouden dan ook goed bruikbaar zijn voor een science fiction film of boek. Indrukwekkend werk wat de moeite is om te bekijken. Overigens is een kleine catalogus verschenen van zijn werk, verkrijgbaar voor 10 euro in het museum.

http://www.depont.nl/nc/tentoonstellingen/programma/detail/pers/hans-de-wit/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten